BEEcome a great developer!

ASP.NET, Events, Internship

Draga Mihaela si Crina,

Multumesc pentru oportunitatea de a participa la programul de Intership din acest an. Pentru mine a fost una dintre cele mai frumoase experiente si mi-ar face placere sa o retraiesc la nesfarsit.

Aici am intalnit oameni pasionati, atenti si rabdatori care ne-au fost alaturi la fiecare pas al dezvoltarii noastre. Codruta, Alin si Cristi, ne-au fost alaturi neconditionat, ne-au invatat, ajutat si sustinut indiferent de situatie si ne-au aratat cum arata viata de Full Stack Developer cat mai aprope de realitate.

Desi majoritatea lucrurilor pe care le-am invatat au fost absolut noi pentru mine, am avut parte de cele mai bune prezentari, tutoriale, sfaturi, indrumari si review-uri. Astfel am invatat, am crescut si ne-am perfectionat impreuna, incercand sa oferim rezultate cat mai complexe si complete.

Sunt foarte fericita deoarce am reusit sa invat atat de multe intr-un timp atat de scurt. In 2 luni la UMT Software, am invatat mai multe decat in 2 ani de facultate. Am invatat care este structura si implementarea unei baze de date complexe(in SQL), am invatat C# si ADO .NET pentru Backend, am invatat arhitectura unei aplicatii atat pentru partea de Backend(Models, DAL, BLL, Controller), cat si pentru Frontend(Models, Services, Controls, Controllers).

Pe Frontend, am invatat cum sa lucram concomitent cu HTML, CSS, jQuery, Bootstrap, JavaScript si TypeScript. Am ramas placut surprinsa cand am inceput sa lucram pe componente reutilizabile (Controls si Controllers). De asemenea am invatat cum sa facem Mokeup-ul unei aplicatii, dar si cum sa facem un UI cat mai user friendly, intuitiv si atractiv din punct de vedere vizual.

Intrega perioada de internship a fost pentru mine o calatorie a cunoasterii, in care am avut permanent ceva nou de invatat si de experimentat.

Mi s-a parut absolut minunat sa vad mai multe variante pentru rezolvarea aceleasi probleme, desi nu eram obisnuita cu procesul de refactorizare a codului. Am invatat ca refactorizarea este o etapa la fel de importanta ca toate celelalte, si desi nu exista abordari bune si mai putin bune, exista abordari care fac totul sa para mai logic, mai clean si mai usor de inteles, atat pentru noi, cat si pentru alti programatori.

In ceea ce ii priveste pe mentori, au facut o treaba absolut minunata. Ii apreciez foarte mult pentru ca ne-au fost alaturi si ne-au ajutat pe bune, ori de cate ori aveam nevoie. De exemplu, cand apare vreo problema, ei ne raspund in cel mai scurt timp posibil, ne dau indicatii sau facem call. 

De exemplu, in loc sa stam ore in sir sa ne batem capul cu o problema micuta, Alin prefera sa facem un call (aproape instant) si sa ne uitam impreuna. Astfel eram mai eficienti si intelegem mult mai bine cauza, dar si rezolvarea problemei. 

Cristi, ofera cele mai complexe si punctuale review-uri la cod. Ne-a invatat sa luam in calcul toate variantele posibile si sa creem cod cat mai solid, care sa isi faca treaba indiferent de situatie.

Pe partea de Frontend, Codruta a fost baza noastra. Puteam vorbi cu ea absolut orice, design, implementare, erori, variante eficiente, absolut orice. Eu mereu am fost atrasa de partea de Frontend si m-a ajutat extrem de mult ca am avut cu cine sa discut, sa ma sfatuiesc si am avut parte de sustinere si incurajari atunci cand dadeam de greu. Sunt mandra de ceea ce am reusit sa implementam, atat din punct de vedere vizual, cat si al functionalitatii. 

In concluzie, vreau sa va felicit pentru un Internship complet, complex si bine structurat. Am avut oportunitatea de a cunoaste oameni minunati si de la fiecare in parte am avut ceva de invatat.

Vreau sa va multumesc pentru ca mi-ati oferit aceasta oportunitate si ca ati facut procesul de selectie, dar si de integrare in program, mult mai usor pentru noi. Multumesc pentru timpul acordat!

Cu stima si respect,

Ionela

What do you think?

 • Buna, ma numesc Mois Claudiu-Cosmin, am terminat recent facultatea de Automatica si Calculatoare, sectia Calculatoare la UTCN. Sunt in cautare de un job pe pozitie de junior/internship.

  Va multumesc.

  Cu respect, Claudiu.

  • Buna Claudiu!

   Iti multumim tare mult pentru interesul in UMTSoftware. In mod obisnuit programele noastre de invatare se desfasoara primavara (Remote Academy) si vara (Internship). Pe paginile noastre de socializare anuntam deschiderea lor din timp. In acest moment nu avem pozitii deschise pentru nivelul de expertiza junior, dar cand ele se vor deschide asteptam cu drag aplicatia ta.

   Numai bine si mult succes in tot ceea ce-ti propui!
   HR Team

 • Dear Sir/ Madam,

  I am writing this email to express my interest in your Internship Program. My name is Adrian Ster, and I am an aspiring web developer. For the past 12 months, I have studied web development at Fast Track IT, and at home, following different courses online. During this time, I have learned the basics of HTML5, CSS3, JavaScript, NodeJs, and React JS. I know my background might not have any relevant experience to recommend me for this position, but I do believe I have the skills necessary to succeed as a web developer. In order to prove that, I made a portfolio app using React and Bootstrap, which you can see here: https://steradrian.github.io/resume/ . Another app I have worked on is an expense tracker which features a real-time-database and user authentication which you can see here: https://expense-tracker-85ab8.web.app/ . Hopefully, this will prove I have the technical skills required for this position. Also, I am a highly motivated, fast learner with a drive to improve.

  Hopefully, I have piqued your interest, and we will talk soon.

  Best regards,
  Adrian

 • I would like to be considered for the c# internship.

  I’ve graduated from UTCN last summer.

 • Buna! Studiez la UTCN, primul an la Automatica. Ma intrebam daca as putea sa aplic pentru summer internship.

 • Szebeni Emil-Eduard

  Buna, ma numesc Szebeni Emil-Eduard, sunt student la facultatea de Automatica si Calculatoare,in anul 3 sectia Automatica si Informatica Aplicata la UTCN. Sunt in cautare de un job pe pozitie de junior/internship.

  Va multumesc.

  Cu respect, Eduard.