UMT Software: rețeta românească de IT primește o nouă confirmare americană

Press Releases
  • Aplicația dezvoltată de UMT Software la Cluj este declarată pentru al treilea an consecutiv drept „vizionară” de liderul mondial în consultanță IT, Gartner
  • Competențele programatorilor români le-au atras atenția americanilor încă din 2006, când Microsoft a cumpărat pachetul Portfolio Manager de la UMT

 

Grupul american de firme UMT, liderul mondial în domeniul soluțiilor și serviciilor pentru gestiunea proiectelor, a fost declarat pentru al treilea an consecutiv „vizionar” de către compania de consultanță și cercetare în IT Gartner. Distincția a fost acordată pentru aplicațiile de analiză IT integrată a portofoliului dezvoltate de UMT Software, divizia românească a grupului, cu sediul la Cluj-Napoca. Premiul se adaugă palmaresului internațional dobândit de companie grație programatorilor români: Grupul UMT este unul dintre partenerii principali ai Microsoft pentru EPM -Enterprise Project Management.

 

Am fost declarați «vizionari» pentru al treilea an consecutiv de către liderul mondial în consultanță IT, Gartner, lucru care ne bucură cu atât mai mult cu cât vorbim de un pachet de aplicații creat și dezvoltat de programatori români. Cred că acest tip de recunoaștere ajută foarte mult la poziționarea soft-iștilor români drept specialiști în dezvoltare de produse proprii, în contextul în care piața locală este dominată masiv de outsourcing”, a declarat Ionuț Nechita, directorul general al UMT Software.

 

Înființată în 2008, filiala de la Cluj a înregistrat creșteri constante atât ale cifrei de afaceri, cât și în privința numărului de angajați. Anul trecut, UMT Software a depășit două milioane de dolari cifră de afaceri, în creștere cu 30% față de 2013. Numărul de angajați a crescut la 70, iar recrutarea continuă și în acest an, fiind vizați programatori specializați în tehnologii Microsoft – ASP.NET, Azure, SharePoint Online.

UMT Software este divizia de dezvoltare software a Grupului UMT (United Management Technologies), grup cu experiență de peste 20 de ani pe piața soluțiilor de Enterprise Project Management (EPM) și cu birouri în New York, Bellevue, Boston, Philadelphia, Atlanta, Chicago, Houston, Seattle, San Francisco, Los Angeles, Reston şi Cluj-Napoca.

Grupul UMT este „Microsoft Gold Partner” și membru al Comisiei de Consiliere Microsoft în domeniul EPM, fiind una dintre puținele companii la nivel mondial invitate să participe în programele de pre-release Microsoft Office și SharePoint. În 2010 și 2013 a fost desemnat „Microsoft Partner of the Year”. De altfel, colaborarea grupului cu gigantul american condus de Bill Gates a început în 2006, când Microsoft a achiziționat pachetul UMT Portfolio Manager, dezvoltat integral tot în România.

Portofoliul de clienți ai UMT include instituții și companii precum Coca Cola Australia, Departamentul de Educație al SUA, General Electric, JP Morgan Chase, Lego, Merck, Orașul New York, Transportul Municipal din Helsinki, TUV.

What do you think?

Comments are closed.